Organisatieverandering

Blog
Hoe mooi een veranderplan ook is, het zijn de mensen die het moeten doen. Onderzoek daarom eerst het dna van je organisatie, voordat je een ontwikkeling in gang zet. Je leest er alles over in ons blog.

Veranderen? Maak je mensen eigenaar van de verandering.

12 oktober 2020

Hoe mooi een veranderplan ook is, het zijn de mensen die het moeten doen. Onderzoek daarom eerst het dna van je organisatie, voordat je een ontwikkeling in gang zet. Je leest er alles over in ons blog.

Blog
Help mensen om zelf hun problemen op te lossen | HRD Groep

Help mensen om zelf hun problemen op te lossen

23 september 2020

De positie van HR wordt nogal eens onderschat in een organisatie. Maar zeker in een veranderende organisatie is de invloed van HR onmisbaar. In ons blog vertellen we je meer over de rol van HR: van uitvoerend naar empowerend.

Blog
blog_Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie niet om HR heen kan_hrd groep

Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie niet om HR heen kan?

14 september 2020

Een veranderende organisatie heeft het hartstikke nodig dat HR op strategisch niveau aan tafel zit. Dat vraagt positionering en lef van de HR-professional. In ons blog vertellen we hoe je dat doet.

Blog
HR hoort aan tafel bij het MT | HRD Groep

HR hoort aan tafel bij het MT

25 augustus 2020

Organisaties ontwikkelen voortdurend. Maar de mensen die verstand hebben van organisatieontwikkelingen, HR-professionals, zitten niet altijd aan de directietafel. Dat moet anders, vinden wij. Je leest er alles over in ons blog.

Blog
Blijf verbonden met je mensen ten tijde van corona | HRD Groep

Blijf verbonden met je mensen

22 juli 2020

Hoe geef je leiding aan een team dat volledig op afstand werkt? Hoe weet je of alles goed gaat? Volgens Lot is verbonden blijven de sleutel. Lees het in ons blog.

Blog
Nieuwe collega inwerken op afstand | HRD Groep

Hoe werk je een nieuwe collega in op afstand?

8 juli 2020

Het proces van inwerken van nieuwe collega’s is fundamenteel anders dan voorheen. In ons blog lees je over dé uitdaging van HR op dit moment: een nieuwe collega inwerken op afstand.

Blog
Leidinggeven zonder fysiek contact | HRD Groep

Houd contact met je medewerkers, je hebt ze nodig.

24 juni 2020

Leidinggeven betekent ook in contact staan met je medewerkers als er geen fysiek contact is. Die rol is er niet alleen voor het MT. Ook de directie of eigenaar. Lees hierover in ons blog.

Blog
Tips om je plannen concreet te maken | HRD Groep

Vijf tips om plannen voor organisatieverandering concreet te maken

27 mei 2020

Organisatieontwikkeling gaat niet vanzelf. We delen vijf tips met je die helpen om plannen concreet te maken. Belangrijk daarin: deel je ambities.

Blog
Hoe krijg ik het MT mee in mijn plannen | HRD Groep

Hoe krijg ik het MT mee in mijn plannen?

20 april 2020

Bij organisatieveranderingen kan het knap lastig zijn het hele MT mee te krijgen. Afdeling versus organisatie. Hoe kun je hiermee omgaan? En hoe kan dit beter?

Blog
Intern draagvlak bij veranderentrajecten | HRD Groep

Wie regelt het intern draagvlak?

12 maart 2020

Intern draagvlak bij verandertrajecten is soms lastig. Maar het kan. Betrek mensen vroegtijdig en sluit aan op wat ze kunnen. HRD Groep. Human Capital Growth.

Blog
Mensen zijn dé sleutel voor succesvolle organisatieontwikkeling

Mensen zijn dé sleutel voor succesvolle organisatieontwikkeling

27 februari 2020

“Een hele goedemorgen! Wat is het prachtig weer, hè? Wat kan ik voor u doen, meneer?” Wat een heerlijke ontvangst was dat, een paar weken geleden. We waren op bezoek bij een middelgrote gemeente. We stapten binnen en werden begroet door een baliemedewerkster die zo ontzettend vrolijk, attent en gezellig was. Dát is wat we iedereen gunnen: werkgeluk.

Case
kantoortuin - cultuuronderzoek - hrd groep

Cultuuronderzoek de fusie die niet werkt

18 september 2019

Tijdens de fusie van twee organisaties is er weinig aandacht besteed aan de impact van de organisatieverandering op het human capital. Er is een team van 25 mensen waar de meeste wrijving zit. Het team functioneert niet. Wat is er aan de hand in dit team?

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.