Organisatieverandering

Blog
Leidinggeven op afstand: hoe doe je dat?

Leidinggeven op afstand hoe doe je dat?

3 mei 2021

Thuiswerken biedt mooie kansen en vraagt het tegelijkertijd veel van zowel de medewerkers als werkgevers. Hoe pak je leidinggeven op afstand aan? Je leest erover in ons blog.

Blog
Hoe bespreek je de NOW en continuïteit met de klant?

Hoe bespreek je de NOW en continuïteit met de klant?

20 april 2021

Het verplichte onderdeel in het PE-portfolio ‘continuïteit’ lijkt lastiger dan ooit. Hoe pak je zo’n gesprek en de NOW aan? Check ons blog voor waardevolle tips.

Blog
Zo zorg je ervoor dat je PE-plan top off mind blijft

Zo zorg je ervoor dat je PE-plan top of mind blijft

25 maart 2021

Voor het succes van je PE-plan en een goed PE-portfolio is het van belang dat het top of mind blijft. Maar hoe doe je dat? Je leest er alles over in ons blog.

Blog
Hoe mooi een veranderplan ook is, het zijn de mensen die het moeten doen. Onderzoek daarom eerst het dna van je organisatie, voordat je een ontwikkeling in gang zet. Je leest er alles over in ons blog.

Veranderen? Maak je mensen eigenaar van de verandering.

12 oktober 2020

Hoe mooi een veranderplan ook is, het zijn de mensen die het moeten doen. Onderzoek daarom eerst het dna van je organisatie, voordat je een ontwikkeling in gang zet. Je leest er alles over in ons blog.

Blog
Help mensen om zelf hun problemen op te lossen | HRD Groep

Help mensen om zelf hun problemen op te lossen

23 september 2020

De positie van HR wordt nogal eens onderschat in een organisatie. Maar zeker in een veranderende organisatie is de invloed van HR onmisbaar. In ons blog vertellen we je meer over de rol van HR: van uitvoerend naar empowerend.

Blog
blog_Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie niet om HR heen kan_hrd groep

Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie niet om HR heen kan?

14 september 2020

Een veranderende organisatie heeft het hartstikke nodig dat HR op strategisch niveau aan tafel zit. Dat vraagt positionering en lef van de HR-professional. In ons blog vertellen we hoe je dat doet.

Blog
HR hoort aan tafel bij het MT | HRD Groep

HR hoort aan tafel bij het MT

25 augustus 2020

Organisaties ontwikkelen voortdurend. Maar de mensen die verstand hebben van organisatieontwikkelingen, HR-professionals, zitten niet altijd aan de directietafel. Dat moet anders, vinden wij. Je leest er alles over in ons blog.

Blog
Blijf verbonden met je mensen ten tijde van corona | HRD Groep

Blijf verbonden met je mensen

22 juli 2020

Hoe geef je leiding aan een team dat volledig op afstand werkt? Hoe weet je of alles goed gaat? Volgens Lot is verbonden blijven de sleutel. Lees het in ons blog.

Blog
Nieuwe collega inwerken op afstand | HRD Groep

Hoe werk je een nieuwe collega in op afstand?

8 juli 2020

Het proces van inwerken van nieuwe collega’s is fundamenteel anders dan voorheen. In ons blog lees je over dé uitdaging van HR op dit moment: een nieuwe collega inwerken op afstand.

Blog
Leidinggeven zonder fysiek contact | HRD Groep

Houd contact met je medewerkers, je hebt ze nodig.

24 juni 2020

Leidinggeven betekent ook in contact staan met je medewerkers als er geen fysiek contact is. Die rol is er niet alleen voor het MT. Ook de directie of eigenaar. Lees hierover in ons blog.

Blog
Tips om je plannen concreet te maken | HRD Groep

Vijf tips om plannen voor organisatieverandering concreet te maken

27 mei 2020

Organisatieontwikkeling gaat niet vanzelf. We delen vijf tips met je die helpen om plannen concreet te maken. Belangrijk daarin: deel je ambities.

Blog
Hoe krijg ik het MT mee in mijn plannen | HRD Groep

Hoe krijg ik het MT mee in mijn plannen?

20 april 2020

Bij organisatieveranderingen kan het knap lastig zijn het hele MT mee te krijgen. Afdeling versus organisatie. Hoe kun je hiermee omgaan? En hoe kan dit beter?

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.