Leren en gedrag

Blog / Nieuws
Medewerkers met werkgeluk | HRD Groep

Medewerkers met werkgeluk daar plukt iedere organisatie de vruchten van

Human Capital Expert Paula van Hoff doet niets liever dan mensen in een training uitrusten met de juiste vaardigheden. Hoe ze dat doet? Je leest het in ons blog.

Blog / Nieuws
Tevreden medewerkers? Maak ze verantwoordelijk! | HRD Groep

Tevreden medewerkers? Maak ze verantwoordelijk!

Weten of je medewerkers zijn aangehaakt als het gaat om persoonlijke ontwikkeling zegt alles over de algemene tevredenheid in een organisatie. Waarom dat zo is?

Blog / Nieuws
Wat is duurzame ontwikkeling en hoe geef je dat vorm | HRD Groep

Wat is duurzame ontwikkeling en hoe geef je dat vorm?

Vaak wordt bij duurzame ontwikkeling gedacht aan kennis en scholing. Als trainer kijkt Human Capital Expert Remko Hendrikse kijkt hier anders naar. Hoe? Check het in ons blog.

Blog / Nieuws
Persoonlijke ontwikkeling in coronatijd | HRD Groep

Persoonlijke ontwikkeling in coronatijd

Corona heeft in een keer alle regels rondom persoonlijke ontwikkeling veranderd. Maar nieuwe regels of niet: persoonlijke ontwikkeling hoeft niet stil te staan. Hoe dan wel?

Blog / Nieuws
Er is zoveel mogelijk met online leren | HRD Groep

“Daar gaat mijn vak” – Online trainen in een stroomversnelling

‘Daar gaat mijn vak’, dacht Human Capital Expert Paula van Hoff. Maar inmiddels omarmt ze online leren en ziet ze veel voordelen. Je leest er alles over in ons nieuwste blog.

Blog / Nieuws
blog - de afsluiting - paula van hoff - hrd groep

De afsluiting Het belangrijkste onderdeel van de training.

“Vaak krijg ik aan het eind van een training te horen dat deelnemers het ‘Leerzaam en leuk’ vonden. Top! Maar mijn doel is dan nog lang niet bereikt!”

Blog / Nieuws
De 3 meest ingezette assessments | HRD Groep

Deze drie soorten assessments zetten wij het meeste in

Welke soorten assessment zijn er en wat zijn de verschillen? In ons nieuwste blog vertellen we alles over de drie meest ingezette soorten assessments.

Blog / Nieuws
Assessment ouderwets? Echt niet! | HRD Groep

Assessment ouderwets? Echt niet!

Het idee van een assessment is dat het een beoordeling is. Daar moeten we vanaf. Een assessment is namelijk een ontzettend waardevol instrument voor inzicht in persoonlijke kwaliteiten, drijfveren en ontwikkelpotentieel.

Blog / Nieuws
Hoe mooi een veranderplan ook is, het zijn de mensen die het moeten doen. Onderzoek daarom eerst het dna van je organisatie, voordat je een ontwikkeling in gang zet. Je leest er alles over in ons blog.

Veranderen? Maak je mensen eigenaar van de verandering.

Hoe mooi een veranderplan ook is, het zijn de mensen die het moeten doen. Onderzoek daarom eerst het dna van je organisatie, voordat je een ontwikkeling in gang zet. Je leest er alles over in ons blog.

Blog / Nieuws
Help mensen om zelf hun problemen op te lossen | HRD Groep

Help mensen om zelf hun problemen op te lossen

De positie van HR wordt nogal eens onderschat in een organisatie. Maar zeker in een veranderende organisatie is de invloed van HR onmisbaar. In ons blog vertellen we je meer over de rol van HR: van uitvoerend naar empowerend.

Blog / Nieuws
blog_Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie niet om HR heen kan_hrd groep

Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie niet om HR heen kan?

Een veranderende organisatie heeft het hartstikke nodig dat HR op strategisch niveau aan tafel zit. Dat vraagt positionering en lef van de HR-professional. In ons blog vertellen we hoe je dat doet.

Blog / Nieuws
HR hoort aan tafel bij het MT | HRD Groep

HR hoort aan tafel bij het MT

Organisaties ontwikkelen voortdurend. Maar de mensen die verstand hebben van organisatieontwikkelingen, HR-professionals, zitten niet altijd aan de directietafel. Dat moet anders, vinden wij. Je leest er alles over in ons blog.

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.